Tetor-Nëntor 2008, Proçesi i hartimit të kuadrit nënligjor për zbatimin e Ligjit Nr. 9669, dt. 18.12.2006 “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare” PDF Print E-mail
a. Miratimi i akteve nënligjore për zbatimin e Ligjit 9669 “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”nga të gjithë institucionet përgjegjëse.
Gjatë muajve Tetor-Nëntor u përfundua edhe proçesi i hartimit dhe miratimit të akteve nënligjore për dhe në zbatim të Ligjit 9669 “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”.
  • U nënshkrua Marrëveshja e Bashkëpunimit midis ministrive përgjegjëse për zbatimin e Ligjit nr.9669, datë 18.12.2006 “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”(i ndryshuar) në datën 14.11.2008.
  • U miratua Urdhëri Nr. 981 datë 31.10.2008 i Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit “Për masat që do të merren nga Policia e Shtetit për parandalimin dhe reduktimin e dhunës në familje, trajtimin e viktimave të dhunës në marrëdhëniet familjare”.
Aktiviteti-9-2008Me miratimin e këtyre akteve u plotësua detyrimi kushtetues për nxjerrjen e akteve nënligjore, të cilat synojnë të vënë në zbatim Ligjin 9669 “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare” (i ndryshuar),  si dhe detyrimit të ligjit në fjalë për nxjerrjen e akteve nënligjore.

b. Nënshkruhet marrëveshja ndërinstitucionale për bashkërendimin e luftës kundër dhunës në familje.
Në datën 14 nëntor në ambientet e Ministrisë së Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta, u nëshkrua Marrëveshja e Bashkëpunimit për zbatimin e Ligjit 9669 “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”, mes Ministrive të Punës, të Drejtësisë, të Brendshme, të Arsimit dhe të Shëndetësisë.

Në ceremoninë e nënshkrimit merrnin pjesë Ministri i Punës, Anastas Duro, Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Fatos Beja, Zv/Ministri i Brendshëm, Gent Strazimiri, Zv/Ministri i Drejtësisë, Viktor Gumi, dhe Zv/Ministri i Shëndetësisë, Arben Ivanaj.

Ministri i Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta, si përfaqësues i institucionit përgjegjës koordinues, i ngarkuar nga Ligji ” Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”, u shpreh se “Marrëveshja ka si qëllim angazhimin e Ministrive tona dhe bashkërendimin e përpjekjeve të përbashkëta për zbatimin e Ligjit, me qëllim jo thjesht identifikimin, por parandalimin dhe reduktimin e dhunës në familje, në të gjitha format që ajo shfaqet. Kjo Marrëveshje i vë institucionet tona para përgjegjësisë institucionale që, parandalimi i dhunës të realizohet me anë të masave ligjore.”

Sipas Ministrit të Punës, nënshkrimi i Marrëveshjes, që i hap rrugë ngritjes së mekanizmit koordinues për të luftuar dhunën në familje, në zbatim të Ligjit dhe detyrimeve ndërkombëtare.
 
AlbanianEnglish (United Kingdom)

Search

AlbanianEnglish (United Kingdom)

POLITIKA KOMBËTARE

DOKUMENTAT POLITIKE KOMBËTARE PËR BARAZI GJINORE DHE DHUNËN NË FAMILJE
Strategjia Kombtare per Barazi Gjinore dhe Dhunen ne Familje

SOCIAL MEDIA

fb tw in yt

GAZETA ELEKTRONIKE

Abonohuni ne gazeten elektronike te DPSHB per tu informuar ne lidhje me te rejat me te fundit te institucionit tone.

Numri i Vizitorëve

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterSot27
mod_vvisit_counterDje97
mod_vvisit_counterKëtë Javë230
mod_vvisit_counterKëtë Muaj3261
mod_vvisit_counterNë total301098
denonco-dhunen ne familje